Recette: Savoureux Moussaka (vegan)

Moussaka (vegan). Vegan moussaka with lentils and eggplant! This popular Greek dish can be easily made without meat and still tastes amazing. This healthy casserole is a wonderful comfort meal which is flavorful.

Moussaka (vegan) Layers of lentils with roasted vegetables, all topped with a creamy flavoursome sauce, this easy vegan moussaka is a winner. This vegan eggplant moussaka is made with tender slices of roasted eggplant and zucchini, layered with smoky lentils, and topped with a mashed potato crust slathered in creamy vegan Béchamel sauce. Baked Ziti with Zucchini, Chickpeas, and Olives. vous pouvez cuisini�re Moussaka (vegan) en utilisant 16 Ingr�dients et 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Moussaka (vegan)

  1. You avoir besoin de lentilles non cuites.
  2. Pr�parer de de PST (protéines de soja texturé).
  3. You avoir besoin de pommes de terres.
  4. Pr�parer de oignons.
  5. You avoir besoin de d'ail.
  6. Ses de thym.
  7. Ses de d'origan.
  8. You avoir besoin de piment de Cayenne (facultatif).
  9. Ses de tomate concentrée.
  10. You avoir besoin de d'huile.
  11. Ses de tomates concassées (1 conserve).
  12. Ses de aubergines.
  13. You avoir besoin de crème soja.
  14. You avoir besoin de lait végétal + 1 cs de maïzena.
  15. Pr�parer de levure maltée.
  16. Ses de Sel, poivre.

Vegan moussaka is just as tasty as the traditional one, but much healthier. It makes a satisfying meal and goes superbly well with a glass of red wine. This vegan moussaka is every bit as good as the 'real' thing - a rich lentil ragu cooked in red wine, layered up with roasted aubergine and topped with sliced potato and a creamy vegan béchamel. This post may contain affiliate links or sponsored content.

Moussaka (vegan) pas � pas

  1. Faire bouillir les lentilles et les PST 10 mn dans un bouillon de légumes. Couper les pommes de terre en tranches et les cuire dans l'eau 10 environ. (Elles doivent être tendres mais pas trop)..
  2. Dans une sauteuse, faire cuire l'ail et les oignons émincés quelques minutes dans 1 cs d'huile. Ajouter le concentré de tomate, la boîte de tomates concassées + 1 mesure d'eau (la boîte sert de dose). Saler, poivrer, et mettre les aromates. Ajouter les PST + les lentilles et cuire à feu moyen/fort 15 mn environ..
  3. Couper les aubergines en tranches et les faire cuire avec un peu d'huile au four ou à la poêle. Dans une casserole, préparer une béchamel en mélangeant le lait végétal + la maïzena. Chauffer en mélangeant jusqu'à épaississement. Ajouter 1 cs de levure maltée et la crème soja. Mélanger et réserver..
  4. Dans un plat à gratin, mettre une couche de sauce tomate avec les lentilles et les PST, une couche de pommes de terre, 1 couche d'aubergines. Recommencer avec à nouveau une couche de sauce tomate lentilles PST, une couche de pdt, 1 couche d'aubergines..
  5. Verser la béchamel par-dessus et enfourner 15 mn à 200 ° C..

Incredible Greek food in the healthiest way possible. This vegan moussaka gives the original version a run for. This Vegan Moussaka is no exception; it's filled with potatoes, zucchini, eggplant, and lots of delicious olive oil. I love making casseroles this time of year, they are so warm and rich. Although this Vegetarian Moussaka probably has very little to do with the authentic Greek dish — well, apart from the fact that it's made with layers of sliced eggplants that is — I think that it still deserves to.

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